Aktivitetsarmbandet

aktivitetsarmbandDet brukar kunna vara så att årets julklappar inte är speciellt mycket att ha. Jag vet att det ett år har blivit ”en upplevelse” och något annat år var det en spikmatta som skulle finnas i var och varannan julklapp. Innan dess har det kommit fler plumpar, som bakmaskinen till exempel. Det som utses till årets julklappar är med andra ord ganska märkliga bitvis, men ibland så träffar de precis helt rätt. Det som är så fint med årets julklapp är att man uppmärksammas på en produkt som man kanske inte tidigare övervägt, och lär sig om den. Precis så var det för mig förra året, då årets julklapp var ett aktivitetsarmband.

I korta ordalag handlar det om att ta kontrollen över sin egen träning, även den som man omedvetet gör under dagarna. Med ett aktivitetsarmband kring handleden registreras nämligen precis allt, vartenda steg du tar, helt enkelt för att det bidrar till din träning. Genom en smidig koppling mellan armbandet och en app på mobilen så registreras allt varje dag. Det gör att du vid dagens slut kan se hur mycket du har tränat, dels medveten men också sådant som du gör i vardagen. Det resultatet i sin tur kan bli en sporre för dig att göra mer i vardagen och bli än mer medveten om vardagsmotionen och tävla lite mot dig själv, där du ska gå lite mer varje dag, eller vad som helst.

Jag köpte ett aktivitetsarmband till mig själv i julklapp och jag har verkligen inte ångrat det. Det är kul med statistik, framför allt på en själv, och till det kommer aktivitetsarmbandet väldigt väl till pass. Jag ser fram emot att lära mig mer om hur jag omedvetet tränar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*