Festen – O-ringen

Visst är det så att det är VM och EM som är de stora höjdpunkterna när det gäller orientering. Men det finns andra tävlingar som är minst lika fascinerande, som betyder väldigt mycket och är genuina folkfester där eliten blandar sig med glada motionärer och barn. Det är ett tydligt exempel på hur orienteringen är en välkomnande sport för alla, där alla kan delta på sina egna premisser. Det är en tävling jag varje år ser fram emot, inte enbart för att det är så roligt att orientera utan också för att det är en chans att träffa fantastiskt mycket härliga människor som alla är glada och positiva. Tävlingen jag pratar om är O-ringen.

O-ringen är världens absolut största tävling i orientering, och har haft den positionen i ganska många år. Tidpunkten för tävlingen är alltid den samma, nämligen vecka 30 i juli, och det enda som förändras är platserna den genomförs på. 2014 genomfördes O-ringen i Skåne, och 2015 kommer tävlingen att flytta upp till Borås. Året efter, 2016 kommer Sälen ta emot mängder av människor från många olika länder, följt av Värmland 2017 och Höga Kusten 2018. Det ger definitivt återkommande deltagare en chans att se skillnaderna i den svenska naturen.

För många är tävlingen nog, men det finns så mycket mer att upptäcka kring detta arrangemang. Det är kanske svårt för någon som inte varit med att förstå vilken folkfest det faktiskt är, och lyckligtvis har O-ringen varit så förutseende att de filmar mycket och vackert från tävlingarna, som i det här exemplet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*