Intensifiera mitt träningsupplägg

Min träning har gått lite i stå. Jag känner helt enkelt att jag har nått till en gräns där jag inte riktigt tar mig längre, och om det är i någon riktning som något går så är det bakåt. Jag vet inte riktigt varför det har blivit så, men det är ett faktum som jag varje dag försöker komma till bukt med. Jag har pratat med läkare, andra aktiva och vänner om vad de kan tro att det beror på men jag får inte direkt något bra svar utav någon. Därför har jag tänkt att köra på en liten dunderförvandling och se om det kanske kan hända något i kroppen. Det får helt enkelt bära eller brista, men jag tänker ge det ett försök i vilket fall. Här kommer de tre olika områden som jag kommer att förändra.

Eftersom att jag redan idag tränar väldigt mycket så tror jag inte att problemet ligger där. Därför är det dessa tre områden som kommer att provas.

Mat
Maten kommer att bli en ganska stor post av det här. Idag är jag ganska lättviktig, men det finns möjligheter för mig att gå ner än mer i vikt, om det skulle behövas. Och helt ärligt så tycker jag att det kan vara en intressant lösning för mig. Normalt sett så måste jag äta ganska mycket kolhydrater för att jag ska kunna bygga energi som jag senare kan använda mig av i träningen. Dock så har jag kanske använt mig av ”fel” kolhydrater, och helt enkelt ätit mycket pasta och bröd, eftersom jag ändå tänkt att det har varit bränsle till min kropp. Men jag måste nu ta ett steg och försöka hitta bättre källor till kolhydraterna, och det får helt enkelt innebära att jag börjar titta på mycket råris, fullkornscouscous eller bulgur. Inte lika gott visserligen, men jag vill ju ha effekt på min träning, så det får helt enkelt bli så.

Sömn
Det här är en del av mitt liv som jag definitivt kan bli bättre på. Jag misstänker att jag inte är den enda människan på planeten jorden som gärna ligger i sängen innan läggdags med mobiltelefonen tills dess att ögonlocken blir tunga, och man somnar i princip på en gång. Jag trodde inte att det var så farligt att göra det, men om man läser den här artikeln så framgår det att det är direkt skadligt för sömnen, och är det något som vi tränande människor behöver ha så är det bra sömn. Därför kommer jag se till att inte använda mobilen i sängen och istället läsa en bok för att somna.

Kosttillskott
Jag kommer också att prova på kosttillskott, och det jag tänkt börja med är koffeintabletter. Saken är den att det kan hänga ihop med sömnen, men att få den där lilla extra kicken av energi och pigghet är precis det som jag tror kan lösa mina problem. Du kan ta koffeintabletter innan träningen vilket betyder att energin kan användas direkt i passet, vilket jag hoppas på ska ge mig än bättre resultat.

Vi får se hur det slutar, men jag sätter ambitionerna högt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*