Intresset för orientering ökar!

Det finns många positiva saker att säga om orienteringen, men att det skulle vara en väldigt populär sport är kanske att överdriva. Det är många som sett orienteringen som något för de som är inbitna fanatiker, men det är något som håller på att ändras. Det svenska orienteringsförbundet har nämligen märkt att kurvan för andelen aktiva just nu går uppåt.

Vad kan det bero på då? Jo, framgångarna är såklart viktiga, där det skapas ikoner för fler att följa efter. Tove Alexandersson är kanske den klaraste lysande stjärnan just nu, men det är fler som gör sig kända, inte minst med tanke på att orientering får allt mer tv-tid. Det är välkommet och önskvärt och det är roligt att se att sporten går rätt väg. Att VM 2016 kommer arrangeras i Sverige kommer nog bara göra intresset för orientering än mer märkbart bland oss svenskar, så det är en ljus framtid som väntar, tror jag!

Tar man detta som exempel så ser man tydligt att det händer saker. Östersunds orienteringsklubb har gått från att ha 129 medlemmar 2002 till att idag ha över 500. Andelen tävlingar som arrangeras varje år har även det gått upp, tillika antalet deltagare. Det har nog aldrig varit så många som idag startar en orienteringstävling, någonstans i Sverige, och för att Sverige fortsatt ska kunna ha en framskjuten placering inom sporten internationellt sett så är det här rent av en nödvändig utveckling. Det är bara att hoppas på att trenden håller i sig i flera år framöver och att vi får se nya talanger bubbla upp till ytan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*