Mer frukt och grönt

Jag är mycket väl medveten om det viktiga i att äta mycket frukt och grönt. Kosten är ju trots allt lika viktig som träningen är för att man ska må bra. Det ena ger liksom inga resultat utan det andra. Visst, det är ju bättre att äta skräpmat och träna eller äta nyttigt och sitta stilla än det är att äta skräpmat och sitta stilla, men för att kroppen ska vara hälsosam måste man ha både träning och nyttig mat. Det gäller att få i sig alla vitaminer man behöver, och där är frukt och grönt den bästa källan.

Trots att jag vet att det är viktigt med grönsaker och frukt, minst fem om dagen sägs det ju, så har jag tyvärr alltid varit dålig på att äta det. Jag äter, men inte tillräckligt mycket. I perioder har jag varit duktig och satt upp mål och haft ett frukt och grönt-schema för att verkligen se till att jag äter, men det rinner ut i sanden efter ett tag. Jag vill dock poängtera att jag äter nyttigt för övrigt, det är just det där med mängden frukt och grönsaker som haltar lite.

Lösningen på mitt problem

För att komma till rätta med det här och försöka hitta en lösning som fungerar för mig har jag nu investerat i en mixer. En mixer eller blender skapar nya möjligheter för dig att laga goda och nyttiga måltider, som till exempel smoothies. I en smoothie kan man ju lägga i flera olika frukter eller grönsaker som tillsammans blir en god dryck. Det går liksom snabbare, det är roligare och det är godare. Hade man ätit dessa frukter var för sig hade det dels tagit längre tid och varit tråkigare, och man hade förmodligen också blivit mätt snabbare och på så sätt inte fått i sig lika mycket frukt.

Jag hoppas att det här är lösningen på mitt problem. Det känns som att det kan vara det! Nu har jag visserligen inte fått mixern än, men jag har en bra känsla. Jag beställde den från Bagaren och Kocken (en sajt som säljer köksredskap) igår, så nu väntar jag bara på att den ska komma med posten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*