Sömn för återhämtning

När man tränar lika mycket som jag så är det lätt att man blir fanatisk med de delar som får en att prestera bättre. Vare sig det gäller maten man äter, övningar i träningen eller som i mitt fall, sömn. Sover jag dåligt inför ett träningspass så märker jag direkt av det. Som jag skrivit förut har jag testat mer frukt och grönt, jag har testat avslappningsövningar och alla dessa försök har gett lite bättre prestationer. Men inte tillräckligt. Vill jag bli lika duktig eller bara duktig för den delen, som Johan Modig så måste jag träna hårdare, äta bättre och vila mer. För mitt problem är att jag inte kan komma ner i varv. Att ladda upp är inga problem men att ladda ner är svårare.

Viktigt för mig är att sova bra och
den senaste tiden har jag inte sovit alls knappt. Om det är julivärmen som gör sig påmind eller något annat vet jag inte riktigt men jag har gjort en strategi för hur jag ska komma till bukt med mitt sömnproblem. Byte av säng är nummer ett, jag hittade billiga sängramarwww.trademax.se och en riktigt bra madrass. Tänkte att det var lika bra att slå på stort och byta ut allting då jag länge stört mig på hur det ser ut i sovrummet. Jag har hört att Feng Shui ska vara effektivt för de som har svårt att sova så kan vara vört ett försök att möblera om samtidigt.

Så nu har jag beställt en ny sängram och madrass som ska vara tryckavlastande samt bra för de som är åt det smalare hållet, mjuk alltså. Nästa steg är att köpa sängkläder, läste att det ska vara svalt i sovrummet och då tänker jag att sängkläderna ska vara lite svalare också. Det får bli ett litet experiment från min sida, dels om jag faktiskt sover mer och om jag presterar bättre. När det gäller träningen så fortsätter jag med intervallerna, att jogga i terräng och köra styrketräning, det har funkat bra hittills och gett bra resultat. Det är energin som saknas, den ska jag få via sömn och mat!Sovande räv

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*