Svenska profiler

Sverige har i många år varit väldigt duktiga när det gäller orientering, och det verkar som att den trenden bara fortsätter. Det är riktigt kul att se och framför allt har det varit damsidan av svenskarna som verkligen har presterat och visat sådan där överlägsenhet som bara riktiga talanger kan göra. Jag tänkte berätta om två stycken, en historiskt stor idrottare och en supertalang som mycket väl kan plocka upp stafettpinnen som Sveriges främsta orienterare genom tiderna.

Annichen Kringstad
Annichen föddes i Norge, men är svenska och den mest framgångsrika orienterare som vi någonsin haft. Det var framför allt under 1980-talet som hon var framgångsrik, där hon tog sex VM-guld och hela 14 SM-guld. Det är en helt makalös bedrift som det kommer vara svårt att matcha, och det är en bedrift som för evigt har skrivit in Annichen Kringstad i historieböckerna som en av Sveriges främsta idrottare någonsin.

Tove Alexandersson
Tove Alexandersson är idag den som spås kunna följa i Annichens fotspår, för den form och överlägsenhet som hon visar i en allt mer konkurrensutsatt sport är inget annat än förbluffande. Hon är en maskin, som inte bara tävlar sönder sina motståndare i orientering, hon krossar också sitt motstånd i skidorientering. Hon har för närvarande sex guldmedaljer från juniormästerskap, men ännu inte tagit något i VM som senior. Däremot har hon redan samlat på sig sex silver och tre brons, och det innan hon har blivit 23 år gammal. Det ser alltså väldigt bra ut för Tove att bli den främsta orienteraren Sverige någonsin haft.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*