Svenska superspurten i VM

2014 var ett framgångsrikt år för det svenska landslaget i orientering. De visade framfötterna rejält på VM i Italien där vi lyckades ta två guld, ett av Annika Billstam i medeldistansloppet, som var ganska oväntat. Där var Tove Alexandersson favorit till att vinna, men Annika tog guldet efter en imponerande avslutning av loppet. Det är kul att hon får utdelning på sin orientering, för det har varit mycket upp och ner när det gäller hennes karriär. Förhoppningsvis får det här guldet henne att fortsätta satsa på sporten.

Men det som var kanske mer imponerande vad det som de svenska herrarna lyckades med i stafetten. Inför sista sträckan som vad det tätt i toppen, där Frankrike låg som favoriter eftersom de hade sin supertalang på sista sträckan. Men det skulle visa sig vara för svårt för konkurrenterna att hänga med, för inte bara tog Sverige ledningen på sista sträckan, man lyckades också dra ifrån och vinna loppet riktigt övertygande. Det är stort att det hände, och det sätter verkligen Sverige på kartan som en av de absolut bästa nationerna när det gäller orientering. Här intervjuas de alla av Hasse Aro i nyhetsmorgon.

Låt oss hoppas att den här trenden fortsätter och att fler unga fortsätter att satsa på idrotten. Uppenbart är att det finns förebilder att se upp till, för när de svenska idrottarna levererar på den här höga nivån så är det vansinnigt roligt att följa orienteringen! Det kommer nya mästerskap och chans på nya medaljer, och någon som säkerligen är sugen på att revanschera sig är Tove Alexandersson som bommade en guldmedalj i Italien.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*